Als morenos magrebins i a mi ens sua la polla la ITV (amb perdó)

Quan ara fa uns tres anys l’amable funcionari de l’ITV del Ripollès li va demanar al conductor d’un Mercedes-Benz atrotinat que feia cua davant meu que engegués els eixugavidres no es va imaginar que li caurien tots dos sobre el capó abonyegat. Jo tampoc, però de fet no em va estranyar gaire perquè el Mercedes-Benz emetia un fum asfixiant i àcid al ralentí que impedia la visió en un radi de deu metres al voltant del cotxe en aquell dimecres assolellat. L’enorme anatomia del conductor, un morenàs de prop de dos metres i llavis molsuts que no entenia res en cap dels idiomes habituals amb què li parlava el funcionari, era perfectament visible a través dels forats com punys de les portes rovellades com el pont de Brooklyn de New York City. El seient no queia a terra de pur miracle ja que des de la posició de conducció del morenàs es veia perfectament, a través de l’òxid de les planxes, el terra, els mecanismes de la transmissió del cotxe teutó i es deduïa que perfectament podria haver empès el cotxe amb els peus com en Pere Picapedra o en Pau Marbre dels Flinstones que jo mirava de petit.

L’automòbil, presumiblement amb més de tres milions de quilòmetres a les seves espatlles i uns pneumàtics llisos con els vents de l’espai que pentinen el Taga, no solament fumejava com una màquina de vapor del dinou i estava rovellat en totes les seves parts metàl·liques, no tenia cap llum que li funcionés amb la seva parella, s’havien de tancar i subjectar les portes amb filferros robats en alguna cleda de vaques d’Ogassa, sinó que en la prova de frenada va ser incapaç de frenar en la longitud de la nau de les revisions i quan es va parar finalment en topar amb la vorera a l’altra banda de la carretera a pocs metres del Freser, no em vaig pensar mai que li donessin l’aprovació de l’ITV, cosa que li varen fer, amb enganxina i somrís inclosos. Vull pensar que per treure-se’l del davant.

En aquell moment vaig comprendre que la meva relació amb l’autoritat i els seus sequaços no seria bona, entre altres coses perquè la meva Honda de 4 anys no va passar la revisió per una lleugera sulfatació en un dels borns de plom de la bateria. Aquell dia em vaig sulfatar com la bateria de la moto i vaig comprendre que la meva relació amb els agents de l’ordre sempre seria desigual, encara que els meus impostos paguessin el seu sou, ara possiblement rebaixat per les retallades dels collons.

Al poc, mentre posava gasolina a l’estació de servei de Sant Joan de les Abadesses, finançant amb els meus calés tant a companyies petrolieres multinacionals, com a governs àrabs insubmisos que malbaraten amb collonades els calés que tant ens ha costat guanyar, es va parar un Nissan patrulla dels mossos d’esquadra per multar uns turistes amb una autocaravana impol·luta nova de trinca. No vaig seguir la conversa ni els protocols de denúncia perquè sé que en aquests moments es crea tensió amb el denunciat i no volia afegir malviure als multats vés a saber perquè mentre omplia el dipòsit amb gasolina a preu d’or. Al taulell de pagament de la gasolinera l’amable noia que em cobrava em va fer notar que un dels agents es mirava el meu cotxe i rient em va dir a veure si ara et multen a tu també! També vaig riure.

Quan perplex vaig arribar vora el meu cotxe, l’amable agent de l’autoritat em va fer notar que ara les estacions de la ITV ja no avisen, si no els surt de la polla, als usuaris que com jo, estem fora de termini. Educadament em va informar que ja havia ultrapassat en uns escassos quinze dies el termini de revisió i em va encolomar davant el meu astorament una multa de dos-cents euros excusant-se dient que només complia les ordres que li havien donat els seus superiors de multar a tort i a dret perquè ja era final de més i s’ha de multar com sigui a qui sigui i pel que sigui.
No li va agradar que advertís a crits als altres usuaris de la gasolinera en una clara demostració de solidaritat que si tenien l’ITV caducada fugissin per cames, que la cosa anava de bo de veres i que era car.

Mentre l’agent manipulava una maquina que emetia un rotlle de paper tèrmic on es descriu de manera il·legible que he de pagar sí o sí, de cua d’ull em va semblar veure passar d’escallimpada un Mercedes-Benz gros, pla, decadent, rovellat, sense eiuxugavidres, un Mercedes-Benz com Déu mana, sòlid, d’aquells que tant agrada comprar els magrebins obstinats amb la tecnologia germànica de fa dècades. Fumejava i escopia gasoil per la carretera i juraria que el conduïa un morenàs de dos metres que reia satisfet mentre enfilava cap a Ripoll sense cap altra enganxina de l’ITV que una caducada feia més de tres anys.

Rock me mama.

ambient, natura,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>