De la qualitat dels teus pensaments a la qualitat de la teva vida

La nostra manera de pensar marca la nostra manera de sentir i la nostra vida. Allà on posem l’atenció hi posem la nostra energia. I on posem aquesta energia serà allò que crearem. I és que si ens ho mirem detingudament, ens acomodem en una manera de pensar o en una mentalitat amb la qual construïm el nostre marc mental. És com una carta mental a través del qual ens guiem i que ens explica com és el món i com funciona, de la mateixa manera que un mapa ens descriu el territori.

Això comporta una manera de sentir, la qual genera pautes emocionals que ens duen a com vivim els esdeveniments de la vida i a reaccionar de la mateixa manera. Aquesta manera de pensar ens duu a una manera de fer, a rutines de comportament i a actituds que construeixen realitats.

Observem les persones del nostre voltant: de vegades cauen en el mateix o els hi passen les mateixes coses. Ara mira’t: tot això que acabes de llegir té sentit per a tu? Deixa’m que us expliqui un conte:

El secret de la felicitat

Una família pobra era coneguda perquè tenia la capacitat d’agafar-se totes les coses el millor possible. Una dona rica va voler ajudar-los, però un veí d’aquesta família va anar a veure-la per a dir-li que l’estaven enredant.

–Els nens d’aquella família sempre mengen coses delicioses, luxes que ni jo no em puc permetre —va dir la senyora.

Per a comprovar si era cert, va anar a visitar-los. A la porta, abans de trucar, va sentir el nen que li demanava a la nena:

–Menjaràs arròs amb gambes avui?

–No, crec que menjaré pollastre rostit.

En sentir això, la dona va entrar enfadada. Veié els petits asseguts en una taula en la qual hi havia quatre llesques de pa sec, un parell de patates fredes i una gerra d’aigua. En demanar-los el per què, els nens van respondre-li que jugaven a imaginar-se que el seu menjar tan escàs era un veritable festí.

–No sabeu pas com és de deliciós el pa dur quan se li diu «pa de pessic»!

–I encara és molt més bo quan li diem «gelat de crema»!

La dona adinerada va sortir d’allà amb una nova visió del que significa ésser feliç. Acabava d’aprendre que la felicitat no rau en les coses, sinó en els pensaments.

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>