El gelader

Tan sols quan la primavera despuntava per les nostres contrades —i fins que l’estiu s’acomiadava amb la Festa Major de Campdevànol— podíem trobar el gelader vingut d’Ibi (l’Alcoià): un país de gelats i joguines els quals elaborava durant la temporada d’hivern. Així és com aquesta família vivia entre dos pobles i es guanyava la vida.

Qui no recorda aquells gelats de vainilla i els polos —gelats de gel— amb sabors de llimona, taronja i maduixa? També hi havia uns dolços que es van fer molt poc: uns caramels de sucre cremat que s’anomenaven pirulis.

El gelader el trobàvem sempre amb la seva parada de color verd a la plaça de Sant Eudald de Ripoll. Els gelats els feia al seu local del carrer del Pla de Ginebret d’una forma totalment artesanal.

Amb els anys va deixar la paradeta i es va traslladar al carrer de Sant Pere en un local comercial. Allà la cosa va anar canviant: molts més gelats de diferents sabors, més polos… Tot i aquell canvi, els gelats seguien essent boníssims!

Per a molts de nosaltres ara tot això tan sols són records, però uns records tan dolços. Amb aquesta calor que fa, tocava parlar de gelats!

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>