El Marabú

Avui m’agradaria recordar la nostra sala de ball on moltes parelles es van conèixer, d’altres es van consolidar i d’altres només van compartir algun ball sota l’atenta mirada de la noia que, com era de costum, l’acompanyava al ball. Això sí, gaudint de la música i del ball dels més joves, des de la llotja.

Al Marabú —així és com s’anomenava la sala— hi havien actuat orquestres i conjunts de renom. Sovint hi actuava l’Orquestra Nova Ripollesa, una formació musical del nostre poble que ens amenitzava les tardes dels diumenges i festius, tot fent-nos ballar a ritme de tango, de pasdoble, de txa-txa-txa… Cal recordar que el cantant melòdic d’aquesta orquestra era en Josep Maria Sànchez. Quan aquesta formació es va dissoldre, l’any 1958 en va sorgir una altra amb alguns dels músics de l’orquestra Ripollesa. Aquesta banda nova es va anomenar Orquestra Condal.

La sala es trobava prop de l’estació de tren, perquè així era fàcil que la gent que hi venia, d’arreu de la comarca, pogués arribar-hi fàcilment i gaudir del ball fins a darrera hora.

Avui dia podem ballar a molts llocs, però el record del Marabú i les tardes de diumenge sempre hi seran.

marabú, orquesta nueva ripollesa, ripoll,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>