El nen del circ

En aquesta ocasió la Núria Ribas Descamps, l’antiga llevadora de Sant Quirze de Besora que vam conèixer en l’escrit anterior, ens ha volgut compartir una altra història viscuda de la qual en guarda un record molt graciós.

Resulta que un bon dia, la Núria es trobava en una de les perruqueries de la població quan de sobte va entrar una clienta forastera. La senyora va acostar-se a la perruquera i li va explicar que estava de pas pel municipi, ja que treballava al circ que hi actuava. A continuació, va demanar-li si coneixia d’algú que li pogués posar una injecció al nen, perquè sovint, quan s’exposava a temperatures fredes, el petit acostumava a tenir mal de coll i calia calmar-li amb un medicament. Aquesta solució formava part de la seva medicació habitual en aquests casos.

La perruquera va reflexionar uns moments i de seguida va respondre-li:

–Oh i tant! Quina casualitat, justament entre les meves clientes d’avui hi ha la Núria, que és la practicant, i li podrà posar la injecció en un bufar i fer ampolles.

El nen d’un circ.

Així doncs, la perruquera va fer-li la proposta a la Núria, la qual va acceptar-la de seguida. Un cop pentinada, va passar per casa seva a cercar el maletí amb els estris de treball i tot seguit va acompanyar la dona fins a una de les caravanes del circ. Un cop allà, la mestressa va cridar:

–Nen, vine!

I de cop i volta va aparèixer un mico. La Núria, desconcertada, va demanar-li:

–I el nen on és?

La resposta encara fou més sorprenent: el nen es tractava del mateix mico, a qui la Núria s’havia compromès a posar-li la injecció. La infermera, molt sorpresa per la situació, va agafar una agulla més gruixuda de l’habitual per a poder punxar l’animal. Mentre la hi posava, la senyora calmava l’animal tot dient-li:

–Segur que no t’han fet gens de mal!

Finalment, quan la Núria ja estava a punt de marxar, l’animal se li acostà tot ensenyant-li el cul. Estranyada, no sabia què volia dir-li el mico, però de seguida la mestressa li ho va explicar, tot fent que aquesta vegada la Núria hagués de marxar rebutjant la petició. Resulta que la senyora li va dir:

–El nen s’està preparant, que un cop se li ha posat la injecció després espera el supositori!

circ, llevadora, nen, sant quirze de besora,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>