El nostre paisatge

Sento que haig de parar. M’agrada sentir els peus descalços sobre l’herba, sentir l’aire que m’envolta. Terra, com em fas falta, envoltada de cims i de colors, valls i rius. Cada estació ens ofereix una catifa de colors. Segons l’estat d’ànim, floreixen diferents emocions.

Montgrí, Mura, el Puigmal, el Turó de l’Home… Quin patrimoni, l’herència de tots nosaltres! La terra ens proveeix, generosa i fèrtil. I com han canviat les coses! La reflexió que hem de fer és el missatge que sentim per tots els mitjans: tinguem cura de l’entorn, que és el nostre deure.

El paisatge em duu a parlar-vos de l’Associació Reach —de la qual en formo part juntament amb la Rosa, la Mónica, l’Ignasi, la Patri i l’Àlex—, que té com a missió la sensibilització comunitària per a la prevenció de l’abús sexual infantil. I us vull parlar també d’un dels nostres projectes: Tabú, una exposició itinerant formada per un conjunt d’il·lustracions amb l’objectiu d’informar, prevenir, conscienciar i reflexionar sobre l’abús sexual infantil existent a les nostres llars i al nostre entorn més pròxim.

El riu Ter al seu pas per Camprodon.

Malauradament, a casa nostra 1 de cada 5 nens ha patit o pateix una situació de violència sexual abans d’arribar a la majoria d’edat. La mostra té per objectiu arribar a famílies, professionals de la salut i de l’educació, empoderar els menors i, sobretot, fer visible aquesta pandèmia silenciosa. El projecte que us presentem pretén acostar-nos a aquesta realitat i conscienciar-nos sobre els senyals d’alerta i detecció.

Us convidem a no perdre l’oportunitat d’acompanyar-nos en aquest viatge. Ajudeu-nos a arribar al vostre poble! Tabú vol deixar el silenci enrere trencant mites i barreres. Tabú vol continuar fent camí per a la protecció dels Drets de la Infància.

El nostre entorn de proximitat es troba envoltat de petites viles en què, sovint, els serveis i els recursos no es troben a l’abast de tothom. És per aquest motiu que Tabú vol superar aquests obstacles i esdevenir una eina de comunicació, sensibilització i aprenentatge per a tots aquells agents socials i habitants de cada població. Aquestes eines ajuden a ampliar els coneixements, transformen la mirada i ens fan despertar consciència.

Amb la situació que hem viscut darrerament, la pandèmia, hem transformat les necessitats humanes: els habitants de les grans poblacions han trobat en la natura una sortida i una manera de viure. La creativitat i la necessitat de sentir certa llibertat ens ha ensenyat que cal tornar a les arrels, donar gràcies al nostre paisatge i als recursos que ofereix.

Retornar a l’inici és una decisió de pocs. Recordeu d’on veniu per a saber on voleu anar.

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>