En vols més, de la vida?

És curiós perquè tothom desitja coses però poca gent es compromet amb el procés o camí que ens duu a aconseguir-les. Quanta gent es fa un propòsit i arriba a complir-lo, després? Quanta gent viu una vida d’insatisfacció i no fa res per canviar-la?

Quan alguna cosa en la nostra vida no funciona, en comptes de fer alguna cosa per tal de canviar-la, podem caure en actituds que ens mantenen en allò que no volem: victimisme —bàsicament—, culpar, queixar-nos i menysprear-nos. Allò que no funciona és culpa d’alguna cosa o d’algú i mai, mai, no és responsabilitat d’un mateix. Tendim a culpar els altres del mals que hom pateix. Canviar el fer alguna cosa per a senzillament lamentar-se o queixar-se, el pilar bàsic de la cultura de la queixa, i/o tendir a menysprear-se i a compadir-se.

Excusitis

El dir-se excuses per a no fer. Perquè com diu el proverbi, «qui vol fer una cosa troba un mitjà, qui no vol fer res troba una excusa». Hem de canviar els ‘és que’ pels ‘cal que’.

Indefensió apresa. ¿Heu sentit alguna vegada «per què he de fer-ho si sempre passa el mateix»? Això passa quan una persona comença a sentir que és incapaç de modificar alguna situació, comportament o estat mitjançant les seves conductes, és a dir, que la nostra conducta o actes no influeixen en el resultat obtingut.

Tal com dic sempre en les meves formacions, no us cregueu res del que us dic, només us demano que si hi ha alguna cosa que per a vosaltres tingui sentit, comproveu-la.

https://images.pexels.com/photos/103127/pexels-photo-103127.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

En vols més, de la vida?

«Si vols una vida millor, has de ser millor».

Entenent ser millor com créixer, fer tots aquells aprenentatges i allò que podem desenvolupar en nosaltres mateixos (actituds, competències, habilitats, capacitats, hàbits, etc.) que ens ajudin a ser millors.

La qüestió és que «si volem alguna cosa hem de créixer fins a merèixer-la». El millor d’aconseguir alguna cosa que ens obliga a superar-nos és en qui ens convertim. I és que tots tenim un potencial que podem desenvolupar. Deia Jim Rohn que «si vols guanyar més diners treballa a la teva feina, si vol ser ric treballa en tu».

Deixeu-me que us expliqui un petit conte sobre el potencial.

El talent

–Mestre, tinc un problema amb el meu fill. Em va portar les notes de l’escola, una alta qualificació en dibuix i una pèssima qualificació en matemàtiques.

–I què faràs? —va dir el mestre.

–El posaré directament a fer classes particulars amb un professor de matemàtiques!

–Insensat! Posa’l immediatament a fer classes particulars amb un professor de dibuix.

I és que «tots servim per a alguna cosa però no tots servim per al mateix». Alejandro Jodorowsky.

aprenentatge, creixement personal, excuses, indefensió, propòsits, talent, vida,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>