I quan arriba la nit

Ens posem les nostres millors gales i ens deixem sentir, que flueixi. Quedem per a sopar amb la colla d’amics i comencem a cercar excuses per a beure un cop darrere d’un altre i així comença la nit.

Les begudes alcohòliques ens desinhibeixen. El riure fàcil i la ximpleria s’apoderen amb èmfasi de la nostra voluntat.

Ens adrecem als bars musicals, comencem fent glopets a la barra del bar, mentre els nostres cossos es mouen amb el ritme de la música. L’alegria i les ganes de passar-s’ho bé fan que estiguem al màxim d’endorfines.

Però tant les begudes com les drogues provoquen dependència, és a dir, que la persona té el desig d’ingerir aquestes substàncies. Segons l’OMS, les drogues es diferencien segons el grau de dependència, que poden ser psicològica, física o ambdues depenent del tipus de substància, la freqüència del consum i la permanència en el temps.

Les drogues es poden considerar dures o toves i cal deixar clar que tant unes com les altres són igual de perilloses i addictives. 
L’alcohol és estimulant, depressor, desinhibeix i crea eufòria.
 La cocaïna, a part de ser un estimulant i crear eufòria, afegeix seguretat a un mateix i disminució del cansament. El cànnabis és depressor, al·lucinogen, fa fer riure, estimula la creativitat, intensifica les sensacions i relaxació, entre altres.

La nit, a vegades, pot ser perillosa si ens excedim.

Alguns dels efectes que provoquen el consum de drogues són ansietat, paranoies, addicció, falta de concentració, atenció i coordinació. 
Afecten la memòria i la capacitat d’aprenentatge. Poden desembocar, fins i tot, en problemes de salut mental. 

Cal dir que totes les substàncies que ens desinhibeixen ens exposen a situacions o riscos que sense el seu consum possiblement no acceptaríem.

Els amors de nit, basats en l’augment de l’eufòria, fan que quan coneixem algú o ens relacionem amb persones del nostre cercle, d’una manera més intima, fa que ens hi trobem a gust a causa de l’estat en el qual ens trobem. Les relacions flueixen pels efectes que produeixen l’alcohol o altres substàncies. A vegades ens deixem endur, sense ni tan sols pensar si ens ve de gust assumir una situació concreta, com per exemple mantenir una relació sexual o consumir. És per aquest motiu que, en moltes ocasions, quan passen els efectes deshinibidors sentim vergonya o ens penedim de tot el que hem viscut, per no parlar de les conseqüències que pot tenir el fet de ser tan vulnerables per a altres. Quan estem en aquest punt, podem parlar d’agressions sexuals, embarassos no desitjats, exposició a xarxes socials, xantatges, malalties de transmissió sexual… o simplement trobar-nos en una situació en la qual tenim desavantatges envers els altres, per la manca de consciència.

Així que, com a reflexió, us convido a mirar la vida amb certa precaució i, òbviament, gaudint, respectar-nos a nosaltres mateixos i als altres, assumir amb responsabilitat el consum de qualsevol substància.

Les nits són màgiques i la passió sota la llum de la lluna sempre hi ha estat. Aquests amors de barra es poden consolidar, per què no?

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>