Ja no soc un nen

A vegades els adolescents en l’entorn familiar són esquius, es retreuen i viuen al seu món, creant això tensions amb els pares i o amb altres membres de la família, germans, avis…

Hi ha cops que els pares podem arribar a pensar que el nostre nen està rara o li passa alguna cosa. Sovint, costa veure els fills com a persones que estan fent la transició de la infantesa cap a l’edat adulta, amb tot el que això comporta: canvis físics, hormonals, emocionals, la dificultat de situar-se davant el món, les relacions… I se’ls continua veient com el nen.

En moltes ocasions els parlem i ens dirigim a ells com si encara fossin nens petits. Ben sovint farà que encara es retraguin més i s’enfadin amb nosaltres.

Els adolescents en aquesta etapa el que necessiten és que els pares, mares, tutors i figures referents estiguem presents. Presents no vol dir acompanyar-los en tot el que facin, al contrari. Vol dir que li facis saber que estàs pendent d’ell, que el facis sentir que en el moment que et necessiti estaràs allà per donar-li suport, per fer-li una abraçada i per posar un límit quan sigui necessari.

L’estat natural d’un adolescent és mostrar i viure la seva inestabilitat. A vegades estaran molt propers i afectuosos, d’altres necessitaran aïllar-se i no voldran saber res de ningú, alguns moments estan eufòrics i en d’altres tristos. Si el teu fill presenta aquestes característiques en la seva conducta, no pensis que està passant alguna cosa que no toca.

És difícil trobar un mètode perfecte que serveixi per a educar als fills, perquè cada persona és diferent, i en l’adolescència res segueix un patró definitiu.

L’amor dels pares cap als fills és immens i el vincle sempre hi és. Però en aquesta etapa de la seva vida, és molt important per al seu desenvolupament que els pares acceptin que els nens estan creixent, canviant, i que els han de donar l’espai i la llibertat per a fer-ho. Malgrat que l’amor hi és, a vegades ens oblidem de mostrar-los-el.

adolescència, avis, família, nens, respecte,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>