La festa del carrer de Sant Pere

Compartir petits records sempre és una cosa grata. Avui compartirem el de la Conxita de cal Gaspar, una carnisseria que va estar situada durant molts anys al bell mig del carrer de Sant Pere, juntament amb el domicili de la Conxita.

La Conxita ens explica que un bon dia, ella i els veïns del carrer Sant Pere van decidir celebrar la festa del carrer, i que com que va agradar tant, es va repetir al llarg dels anys. Recorda que, arribat el dia de la festa, a trenc d’alba els veïns començaven a engalanar el carrer amb banderoles, i ja al capvespre servien coca i llonganissa per a tots. Després arribava la ballarusca, la qual amenitzava la Conxita amb el seu acordió, que en els seus inicis era diatònic, però que en Puertorrico va aconsellar a son pare que li canviés per un de cromàtic. De fet, explica rient que encara té la factura de les 5.000 pessetes que li va costar. Així doncs, la Conxita sortia al balcó de casa seva i tocava per als veïns, els quals gaudien de la música, tot ballant i fent gatzara.

Finalment m’agradaria acabar amb paraules de la Conxita: «ara sí que us ho puc dir: tot i que aquell temps i la festa del carrer Sant Pere hagin quedat enrere, sempre guardaré a la meva ment els records que hi vam viure i les cançons del meu acordió».

 

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>