La Festa Nacional de la Llana i el Casament a Pagès

Arribats un any més al mes de maig, ja tornem a tenir aquí la Festa Major i la Festa Nacional de la Llana i el Casament a Pagès. És precisament d’aquesta darrera de la qual m’agradaria, avui, fer memòria.

Aquesta festa se celebra des de l’any 1967. En els seus inicis s’anomenava «Fiesta Nacional de la Lana», ja que encara havia de passar algun any fins que s’introduís el Casament a Pagès i perquè comencés el procés de normalització del català. Tal com podem veure en els cartells, els quals podeu veure gràcies a l’Arxiu Comarcal, algunes activitats han desaparegut per a introduir-ne de noves, i fins i tot, també n’hi ha que s’han anat modificant al llarg dels anys: el concurs de cors, el festival folklòric amb la participació dels principals esbarts dansaires de la comarca, la projecció de films a l’aire lliure…

Tanmateix, avui dia podem veure també que n’hi ha algunes que han perdurat o s’han recuperat, i que encara avui amenitzen la festa: el ball de Tonadors —que es torna a ballar des de ja fa uns anys— o el tastet de vi amb el típic porró català. Els mítics angelets, que acompanyaven aquest tastet de vi, ja formen part de la memòria dels ripollesos que ho van viure. Aquests angelets eren fets d’escarola arrebossada i se servien en unes safates per a tot el públic, això no obstant, l’augment d’assistents a la festa feu que s’haguessin de deixar de fer, atès que era un treball molt laboriós.

A dia d’avui, i esperem que per molts d’anys més, la Festa de la Llana és ben reconeguda i cada any gaudeix d’una gran afluència i d’una bona valoració de la gent d’arreu. Així que molt bona Festa Major de Sant Eudald i molt bona Festa de la Llana i Casament a Pagès per a tothom!

arxiu comarcal, casament a pagès, festa de la llana, festa major, ripoll, sant eudald,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>