La guerra exterior és el mirall d’una guerra interior

De vegades l’exterior no és res més que un reflex de l’interior. Per exemple, si jo soc mal educat amb la gent, aquesta acabarà responent de mala manera. Si jo crido una altra persona, el més probable és que l’altra persona acabi cridant-me. Això té sentit per a nosaltres? El que donem, rebem, encara que de vegades sigui a llarg termini i de manera inesperada.

Us heu parat a demanar-vos alguna vegada —quan hi ha un conflicte a la nostra vida— contra què o qui estem en guerra? Abans de fer-nos aquesta pregunta hem d’agafar-nos una certa distància per tal de no ser arrossegats per la situació i les emocions. Després, amb més calma, observant tot allò que tenim davant nostre podrem fer-nos la pregunta realment important: què és allò que no acceptem? La resposta és en la nostra solució, perquè darrere de moltes guerres vitals (conflictes interns) ve la necessitat d’acceptar, d’alliberar-se i/o de deixar anar alguna cosa.

I és que sota el principi de realitat —entre el que és i com penso que les coses haurien de ser/m’agradaria que fossin— es pot generar molta toxicitat interna si no es respon adequadament. Per exemple, resistir i lluitar contra una situació que no podem canviar o que volem que una persona canviï segons la nostra idea de com han de ser, en comptes d’acceptar-la. No deixar anar una situació que ens està causant dolor, en comptes de fer el procés intern de perdonar.

Totes aquestes batalles amb la realitat tenen paral·lelament batalles internes que alimentem i que generen vides d’insatisfacció. Deixeu-me que us expliqui un conte sobre aquest tema:

Els dos llops

Un bon matí, un vell indi cherokee va explicar al seu net una batalla que ocorre a l’interior de totes les persones. L’avi va dir-li:

–Fill meu, la batalla és entre dos llops de dins de tots nosaltres. Un és un malvat: és ira, enveja, gelosia, tristesa, avarícia, autocompassió, culpa, ressentiment, inferioritat, mentides, fals orgull, superioritat i ego. L’altre és bo: és alegria, pau, amor, esperança, serenitat, humilitat, bondat, benevolença, empatia, generositat, veritat, compassió i fe.

El net va meditar-ho per un minut i després va demanar al seu avi:

–Quin llop guanya avui?

El vell cherokee va respondre-li:

–Aquell que alimentes.

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>