La incertesa

En aquests temps que estem permanentment connectats a la xarxa, pendents de la informació, les notícies i els grups de WhatsApp, és important poder donar-nos espais per a estar tranquils, relaxats, sense informació: moments per a nosaltres on gaudir del fet d’estar sols i del temps que podem compartir en família. Fer un silenci de tant en tant de tot allò que ens envolta és positiu, saludable i fins i tot, necessari.

Aquests dies on la informació ens envaeix més que mai, tenim opinions, dades, idees i teories de mil formes i colors. La incertesa es respira en l’aire: no se sap què passarà, moltes persones tenen por, senten angoixa i preocupació per familiars i amics… I és important per a nosaltres mateixos i per als qui ens envolten que trobem maneres i moments per a estar bé i tranquils. Prendre el sol, riure, jugar amb els nostres fills, gaudir de la muntanya, mirar el cel, gaudir d’un bon menjar, fer esport, dormir, passejar, llegir, escriure… sobretot i especialment de fer coses que ens facin sentir plens i feliços.

Segons el diccionari, la incertesa és la falta de seguretat, confiança o certesa sobre alguna cosa, especialment quan provoca inquietud. Ara per ara la incertesa és el pa de cada dia, perquè hi ha una manca de control sobre la realitat i sobre el que ens envolta. Hi ha una reacció de por en moltes persones fruit de la situació econòmica i sanitària que vivim. Ràbia, frustració, incertesa i un llarg etcètera defineixen les conseqüències que tots estem experimentant amb la covid-19.

La incertesa plana per sobre de la majoria d’escenaris de la vida social, política i econòmica. Som una societat acostumada a la planificació, previsió i control sobre les accions a realitzar per a gestionar el funcionament col·lectiu, familiar i personal. Durant molts d’anys ens hem acostumat a viure sota un paraigua de certa seguretat que en aquests moments s’està desfent. Aprendre a conviure amb la incertesa és important en aquests temps que vivim.

No hi ha una manera correcta de fer-ho, sinó que cadascú ha de trobar la seva. El que sí que hem comprovat en nosaltres mateixos i amb les persones que acompanyem i orientem és la importància de gaudir i posar el focus la part positiva que tenim a les nostres vides: família, salut, amistats, feina, casa nostra i tot allò que ens nodreix.

 

incertesa,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>