La Marina pastora

Avui m’agradaria compartir-vos la bonica història de la Marina Vilalta Fajula, una dona activa i a qui li agrada la gresca i la xerinola, sobretot escoltar i ballar música, en especial al so de l’acordió. Aquesta ripollesa, nascuda el 14 de juny de 1927, té però una passió que sobresurt per sobre de totes les altres: és una gran amant dels ramats de cabres i d’ovelles. De fet, és tanta la passió que li desperta que actualment —tot i que ja té una pila d’anys— continua pasturant cada tarda durant els 365 dies de l’any pels bonics prats de la població de Bruguera, amb la mateixa il·lusió que el primer dia.

Un dia, quan estava pasturant, una àguila se li va emportar un xaiet. La pobra bèstia anava belant, mentre ella veia com s’allunyava. Tot i que no li va fer cap gràcia aquesta història, ella sempre havia tingut un somni: volia volar el cel i viatjar per sobre el mar. Però tenia un petit problema: al seu fill no li agradava gens la idea d’acompanyar-la a volar, ja que com ell diu «això de volar no està fet per a mi, a mi m’agrada tocar de peus a terra!».

La Marina amb el seu ramat.
La Marina amb el seu ramat.

Un bon dia, l’Estrella, una amiga de la família, s’oferí per a acompanyar a la Marina a complir el seu somni, i sense pensar-s’ho dues vegades van marxar cap a Mallorca, en un viatge llampec d’un dia a la capital de les Balears.

En arribar a l’aeroport va veure unes cintes que transportaven la gent, li va costar entendre que una cinta pogués moure les persones de banda a banda de l’aeroport sense haver de caminar. Quin invent!

Un cop a l’illa, la pastora i la seva amiga van visitar la majestuosa catedral gòtica de Palma, la Seu, i van tornar cap a l’aeroport. La Marina explica que el seu somni ja s’havia complert, i que el vol de tornada les estava esperant. Fou un viatge curt, però molt intens i ple de nous descobriments que van deixar molt sorpresa la Marina.

Un cop a terres ripolleses va tornar amb les seves pastures, però ara més feliç. I és que no cada dia una pastora pot volar i travessar el mar.

Amb aquest escrit desitjo un feliç aniversari a la Marina i per molts anys amb el teu ramat!

marina vilalta, pastora, ripoll,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>