Les festes majors

Arriba el mes de setembre, i amb ell les festes majors de la comarca: Campdevànol, Sant Joan… Avui dia, i per sort, les continuem celebrant. Algunes d’elles encara conserven les danses tradicionals —la Gala a Campdevànol o la dels Pabordes a Sant Joan—, com també les atraccions o les sardanes.

Si els més grans fem una mica de memòria recordarem alguns petits detalls que resten tan sols en la nostra memòria. L’estació plena de gom a gom i la gent amb els seus millors vestits preparats per a anar de festa major amb el tren, un tren que en el cas de Sant Joan sortia des de l’estació de Ripoll i passava pel passeig de Sant Joan fins a l’actual Ruta del Ferro.

Arcada de l’Hospital Municipal de Ripoll mentre passa el ferrocarril, venint de Sant Joan de les Abadesses (1904-1907). © ACRI150-44-N-19

Tots els joves volíem anar de festa major per a pujar a les barques, unes atraccions que eren com uns gronxadors i que com més amunt arribaves millor. També se solia provar sort a la tómbola. I una de les distraccions més emblemàtiques era el joc de la rateta: tu apostaves per un número, i si la rata es posava al forat que havies escollit, t’enduies el premi.

De ben segur que els més grans, si aneu aquests dies a les festes majors, us vindran a la memòria molts més petits detalls.

Espero que tots les pugueu gaudir d’allò més i que amb aquestes festes tingueu un bon inici de tardor. Molt bona Festa Major a tothom!

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>