Les mosquiteres

Soc una mica traçut i m’agrada acumular eines i collonades per construir coses rares. La meva dona se’n val i em demana sovint ginys quotidians per fer-li la vida més fàcil, com ara estenedors, estris per guardar les agulles d’estendre la roba, taules, prestatgeries, etc.

Amb l’arribada de les poques calors dels estius del Ripollès, fa uns anys va demanar pressupost a un industrial proper per unes mosquiteres que li permetés obrir als vespres càlids d’estiu sense que ens visitessin mosques, mosquits, rat-penats i la fauna estranya que pul·lula per la nostra terra. El desorbitat pressupost li va fer girar els ulls cap a la meva destresa, cap el meu domini dels metalls i de les arts metal·lúrgiques arcanes.

Colpit pel repte, vaig apressar-me a construir tres mosquiteres, dues de metàl·liques i una menor de fusta (la noble fusteria sempre l’he considerada una art menor). En un esforç titànic, el més gran des de la construcció del canal de Panamà ençà, li vaig enllestir una mosquitera en format porta per a la sortida al terrat, una altra practicable en una finestra de l’altra banda de la casa per tal d’aconseguir circulació d’aire per tot allò de la diferència de temperatura etcètera, a més de la innoble tercera més petita de fusta.

Les mosquiteres a prova de bombes que vaig construir (a mi sempre m’agrada assegurar les mides de tot) funcionen correctament i desenvolupen la seva funció de filtre d’insectes a la perfecció en aquestes escasses nits calentes d’estiu que aprofiten les gates per caminar sobre els calents teulats de zinc a l’estil del sud-est dels Estats Units i l’Elizabeth Taylor.

Ara, instal·lades totes amb gran habilitat, la meva dona obre les finestres i balcons que no tenen mosquiteres…

Com ja havia dit el meu amic Georges Brassens des de la Corniche, «Les filles c’est com ça», és a dir, les ties no hi toquen.

Que els déus em siguin propicis!

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>