Melodías del Ter

Ara que el Teatre Comtal celebra el seu centenari, permeteu-me que faci un reconeixement d’admiració de la gran trajectòria d’aquest teatre, on hem pogut gaudir de grans obres teatrals, musicals, cinematogràfiques, playbacks, pastorets…

És en relació a aquest emblemàtic espai que vull rememorar una obra que enguany fa setanta anys que es va posar en escena. Es tracta de les Melodías del Ter, un espectacle lírico-teatral celebrat el 1948 i produït per Ignasi Sadurní, Josep Ferrer i amb l’acompanyament de l’Orquestra Vilamaña sota la direcció d’Honorat Vilamanyà.

Aquesta obra fou representada per joves del nostre poble, els quals, sense dedicar-se professionalment al món de la música o del teatre, captivaren tot el públic ripollès amb la seva voluntat i esforç artístics. Fins i tot se’ls va demanar de tornar a fer una actuació un any més tard, ja que van deixar tothom bocabadat en la primera actuació.

De ben segur que els més veterans de la nostra vila —i potser entre ells algun dels antics artistes— encara recordeu aquella obra que tanta estupefacció va causar, i potser fins i tot us ve al cap algun dels seus mítics temes com «Aquella noche en Río», el bolero «Buen día, amor», «La Buenaventura» o la sardana «La infantona de Ripoll».

Espero que amb aquestes línies hàgim pogut fer memòria d’una de les moltes obres emblemàtiques de la història del nostre teatre i esperem que per molts d’anys puguem continuar gaudint del bon art que el Comtal ens ofereix.

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>