La pandèmia ha accentuat les crisis i els divorcis entre parelles

Des que va començar la covid, la convivència ininterrompuda amb la parella ha passat factura. En alguns casos, el desgast ha causat la separació o el divorci.

Així ho han constatat terapeutes de família i l’AEAFA (Associació Espanyola d’Advocats de Família). Tanmateix, alguns terapeutes de parella asseguren que han notat un augment de consultes fins a un 20% durant la pandèmia.

I és que la covid ha arrasat amb tot, fins i tot amb l’amor. Les parelles que estaven bé poden haver sortit reforçades del confinament, mentre que les que estaven malament possiblement han empitjorat. Paral·lelament, també hi ha moltes parelles que s’han debilitat molt sense arribar a separar-se. La tensió en les relacions segueix essent-hi present, i el nombre de parelles que cerquen assessorament ha augmentat considerablement durant el confinament i el postconfinament.

 

Kintsugi, enforteix la teva relació de parella

La coach Anna Colomer, especialitzada en intel·ligència emocional, presenta per Sant Jordi el taller Kintsugi, amb la missió d’enfortir les relacions de parella.

Anna Colomer (Ogassa, 1974) és coach especialitzada en Intel·ligència Emocional, amb una àmplia trajectòria en el món del coaching, va veure amb claredat crear el taller Kintsugi: enforteix la teva relació de parella, ja que des que va començar la pandèmia observava al seu centre Mentcos (especialitzat en teràpies naturals i situat a Sant Joan de les Abadesses), que cada vegada li arribaven més pacients amb problemes de convivència amb la parella. Així és que arran de la covid s’ha anat especialitzant com a terapeuta de parella.

«La majoria dels meus clients eren persones individuals. Però al cap de dos mesos de confinament més de la meitat de les consultes van ser per crisi de parella. I té la seva lògica: el fet d’estar tot el dia tancats accentuava la crispació i les discussions. I és que mai havíem viscut una situació similar: teletreballant diàriament, adaptació a les limitacions, sense moments d’oci i el fet també de no poder veure amb llibertat als familiars i amics. Tot plegat ha estat sinònim d’estrès i ansietat, i de rebot, els problemes s’han projectat en la parella». Aquestes són les primeres paraules d’Anna Colomer. «És curiós, perquè en alguns casos venen les parelles en sessions individuals i entre ells no ho saben i penso, sincerament, que el taller que he creat donarà llum a moltes parelles que s’estan veient debilitades i que no saben gestionar la situació perquè no tenen les eines necessàries, no pas per falta de voluntat».

Des del 2012 Anna Colomer es dedica amb passió al món del coaching i la seva formació és força àmplia. En aquest nou projecte ha volgut fusionar el concepte de construcció d’equips (aprenentatge en forma de joc) amb el de relacions de parella i amb un al·licient: la natura. El llançament del projecte es farà en un dia assenyalat per a les parelles: la Diada de Sant Jordi amb la missió d’ajudar a enfortir les relacions.

Una iniciativa pionera al Ripollès

No tenim constància que al Ripollès existeixi un altre projecte amb les característiques que detallarem a continuació. En primer lloc, especifiquem què és el kintsugi: una tècnica centenària del Japó que consisteix a reparar les peces de ceràmica trencades i que ha acabat convertint-se en una filosofia de vida. La missió de l’Anna és ajudar a reconstruir la ferida i la unió de les parelles debilitades per la pandèmia.

 

En què consisteix el taller?

Cliqueu la imatge per a engrandir-la.

El taller té tres parts clarament diferenciades i la durada és de tres hores. En la primera de totes, l’Anna realitza l’anamnesi de la parella (l’historial) i els demana què els agradaria treballar, o els convida al fet que detallin algun conflicte que sàpiguen que debilita la relació diàriament.

En la segona fase, l’Anna introdueix en format de contrucció d’equips (cada joc té el seu aprenentatge i reflexió), exercicis pràctics perquè la parella connecti des de la ment-cos-emocions-ànima.

Durant aquests exercicis es fusiona la psicologia, l’at (atenció plena), la PNL (Programació neurolingüística), la intel·ligència emocional i el coaching, tot adaptant-los a les necessitats dels protagonistes els quals viuen una experiència única i irrepetible.

A diferència de les típiques i tòpiques sessions de teràpia de parella que es realitzen a consulta, en aquesta ocasió, l’Anna ha triat un entorn privilegiat per dur a terme el taller. Es tracta del bosc d’Ogassa, a tan sols cinc minuts de Sant Joan de les Abadesses.

Després d’una sessió es dissenya tot un pla per a treballar el kintsugi. Aquest és totalment personalitzat segons les necessitats de la parella i es treballen els valors més importants: amor, seguretat, confiança, compromís, passió, respecte i diàleg. Les sessions posteriors podran realitzar-se al mateix bosc o en consulta.

La promoció per a aquest Sant Jordi

En ser un llançament de projecte en una data assenyalada com la Diada de Sant Jordi, Anna Colomer ofereix que les parelles que ho desitgin puguin beneficiar-se d’aquesta experiència per només 75 euros (el taller està valorat en més de 200 euros).

La promoció és vàlida del 20 al 23 d’abril i per a poder reservar la promoció, els interessats han de contactar amb l’Anna a través del següent correu electrònic info@mentcos.com o bé mitjançant aquest telèfon de contacte: 608 440 004.

El currículum de la protagonista

  • Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) per la UOC (2002) /// Gerent a l’hostal Ter Setcases (2015-2021)
  • Directora del centre de teràpies Flor de Lotto a SetCases (2012)
  • Postgrau en Intel·ligència Emocional per Fundares (UVIC) i la Universitat Central de Catalunya (UCC) (2016)
  • Directora del centre Mentcos www.mentcos.com (2017)
  • Màster Internacional en Business &Life Coaching per Fundares i UCC (2017)
  • Màster en PNL, Coaching i Intel·ligència Emocional (U. Nebrija) (2018)
  • Màster en PNL, Neurocomunicació i Oratòria per Fundares (UVIC) (2019)
  • Des del 2019 treballa com a docent impartint cursos de PNL, coaching i habilitats socials en la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) i també és formadora en el Màster Coach Life &Business de Fundares (UVIC) (2019)
  • Màster en Psicologia Integrativa (Esneca) (2020)
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>