Tu ets el motor dels teus resultats

El títol no vol dir que siguis l’únic factor del resultat de la teva vida i on ets ara. Hi intervenen també el teu entorn, situacions, família, circumstàncies, etc., sinó que el que vol dir és que si poguéssim fer una equació en la qual l’únic factor que tu pots controlar al 100% ets tu, aleshores és el factor que  que altera el resultat. Per això, dues persones diferents en actitud i mentalitat amb una situació de partida exactament igual, al final obtenen resultats diferents.

Cal tenir en compte que per la nostra naturalesa tendim a la rutina, a la inèrcia, a acomodar-nos encara que a vegades sigui incòmode ser on som. Habitualment no fem el pas de cercar resultats diferents i/o canviar allò que no funciona a la nostra vida, fins que no ens fa prou mal.

Per naturalesa també ens mou més el dolor (evitació o allunyar-se’n) que no pas la motivació a l’assoliment, la qual va acompanyada també a una mentalitat de creixement. El podem veure perfectament al món de l’esport: els esportistes que destaquen són els que diàriament s’esforcen per ser millors.

T’explicaré el secret del canvi més obvi del món: si vols crear millors resultats, hauràs de créixer tu primer. Si vols fer un canvi, hauràs de treballar en nous hàbits que et facilitin aconseguir allò que vols aconseguir: desenvolupar una ment més flexible que permeti obrir la teva mentalitat, canviar la teva actitud que t’hi predisposi, treballar comportaments que van en contra i a favor teu… Aquest secret, el més obvi del món, ve acompanyat de tres regles no escrites:

Un bosc de bambú. © Pexels.

1. Per a crear, primer hauràs de créixer. Pots aplicar aquest precepte a qualsevol àmbit de la vida, encara que sovint ho tendim a obviar ja que requereix compromís i esforç. Preferim cercar solucions a fora, ràpides i màgiques que acaben no funcionant al final. Per exemple, ara que ve el bon temps molts cercaran la dieta o producte miraculós per a canviar de pes en comptes de treballar i canviar els hàbits per uns de més saludables. Tot i saber-ho, cada any són moltes les persones que cauen en aquest bucle.

Si en vols més, hauràs de ser més. Si vols alguna cosa, hauràs de créixer fins a merèixer-la.

2. No importa què aconsegueixis, sinó en qui et converteixes. Créixer vol dir que hauràs d’adquirir nous coneixements, desenvolupar capacitats i treballar en els teus hàbits. Una versió millorada de tu, més madura i experimentada. Més enllà del que vulguis aconseguir l’important és el teu creixement i el desenvolupament del teu potencial.

3. Qualsevol canvi que no se sustenti en el teu creixement acabarà essent insostenible i contraproduent. Créixer porta implícit que aquest desenvolupament et prepara per a allò que vindrà.

Sabies que el bambú roman set anys sense sortir de la terra i que ho fa perquè després li permetrà sustentar un creixement de més de trenta metres?

El bambú triga més de set anys a fer arrel, però després creix espectacularment en poques setmanes. © Pexels.

Deixa que et comparteixi un relat sobre el bambú japonès:

Hi ha una cosa molt interessant que passa amb el bambú japonès i que ens ensenya una lliçó important. Quan un cultivador planta una llavor d’aquest arbre, el bambú no creix immediatament per més que es regui i s’aboni regularment.

De fet, el bambú japonès no surt a la superfície durant els primers set anys. Un cultivador inexpert pensaria que la llavor és infèrtil, però sorprenentment, després de transcorreguts aquests set anys el bambú creix més de trenta metres en només sis setmanes.

Quan podríem dir que va trigar realment a créixer el bambú? Sis setmanes? O set anys i sis setmanes? Seria més correcte dir que va trigar set anys i sis setmanes. Per què? Perquè durant els primers set anys el bambú es dedica a desenvolupar i enfortir les arrels, les quals seran les que després d’aquests set anys pugui créixer tant en només sis setmanes. A més, si en algun punt en aquests primers set anys deixem de regar-lo o tenir-ne cura, el bambú es mor.

Per tant, treballa el teu creixement i els resultats acabaran arribant d’una manera o una altra.

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>