Bon dia! Què us ve de Gust?

Només d’enfilar el carrer Sant Quintí, el de l’entrada de Ribes de Freser, ja podem veure la façana de ve de Gust. És en una corba suau de la carretera de Puigcerdà, la N-260. No té pèrdua: més amunt del Forn Robiró i de l’Hotel Sant Antoni, davant de la Perdiu Blanca i al costat de l’Arcada. Sobre la gran entrada en forma d’arc, a la façana, d’un color verdós, llueix un suggeridor ve de Gust. I el cert és que només d’acostar-s’hi ja ve de gust entrar-hi.

I ho fem.

Encara que només vulguis badar o informar-te, probablement sortiràs firat.

La pissarra amb els plats del cap de setmana ens dona la benvinguda. Ja des de fora se sent l’olor de llenya i de bona teca, que et conviden a donar-hi un cop d’ull.

Ens rep una dona alta, corpulenta, vestida de negre i amb els cabells de color… són blaus? Duu la màscara posada, però s’intueix una rialla als seus ulls. «Bon dia! Què us ve de gust?». És l’Olga i la seva frase habitual, i encara que només vulguis badar o informar-te, probablement sortiràs firat. Costa molt de resistir-se a la varietat de menjars casolans per a emportar-se’n. Les seves explicacions sobre els ingredients que utilitza i el procés de cuinat et faran venir més gana de la que creies tenir.

L’Olga viu amb passió el que fa i la transmet a la seva cuina. «Jo no soc cuinera professional, no he estudiat ni m’he format professionalment com a tal. He après a cuinar a casa. Tant la meva mare com la meva àvia m’han ensenyat gairebé tot el que sé», respon, tot cofoia. «De fet, moltes de les receptes les he apreses d’elles: els canelons, el fricandó, el bacallà de quaresma… fins i tot el bon costum de tastar el menjar un parell de cops per a assegurar-me que té el gust que jo recordo de quan era petita!», riu, un riure contagiós.

La pissarra és com un manual de temptacions. Pollastres a l’ast rostits amb llenya, canelons, caragols, croquetes, paté, fideus, bacallà, estofats… Un bé de Déu de plats!

«Cuinem amb producte del Ripollès i comprem directament al productor. Quan un ingredient no és dins la marca de garantia, a la qual també estem associats, passem a Girona Excel·lent o a productes certificats. Són el cas del pollastre de creixement lent certificat per l’agència agroalimentària catalana —i que rostim al forn de llenya!— o el bacallà d’Islàndia, que comprem en caixes de 25 kg precintades i certificades en origen.

També ens hem adherit a Cuina Catalana i fem receptes tradicionals, tot i que n’hi ha alguna de collita pròpia. Eliminem al màxim els conservadors i additius a les nostres elaboracions. Fixa’t que fins i tot ens fem nosaltres el paté que posem als canelons! I, per descomptat, no treballem amb precuinats. No som una botiga de menjars per emportar tradicional, però. Les postres, per exemple, o són dels productors de la marca o són casolans. Això fa que només puguem obrir de divendres a dilluns, perquè necessitem més temps per a anar a comprar i poder elaborar.

Les croquetes de truita de patata amb ceba i xoriço són d’aquells plats addictius.

Fem poques quantitats cada vegada, com per a una família gran, i anem remuntant a mesura que avança la venda perquè sigui tot fresc. Ah!, i molt important! Variem les elaboracions de setmana en setmana! Tenim uns clàssics fixos i els altres els canviem. No volem ni avorrir el client ni avorrir-nos nosaltres!», i torna a riure.

Ja ho sabeu: si voleu conèixer l’Olga i la seva botiga agroalimentària de menjars per a endur-se’n, l’haureu d’anar a trobar a Ribes de Freser, al número 8 de la carretera de Puigcerdà, a Ribes de Freser.

Si ho trobeu molt enfora, podeu visitar a la seva web www.vdGust.com o cercar-la a les xarxes socials amb l’usuari @vdgust.ribesdefreser on és força activa. Podeu trucar-li al fix (972 281 756) o enviar-li un WhatsApp (644 198 329). I ara que sembla que remuntem, us aconsellem de fer les reserves amb antelació suficient.

Us ve de Gust?

La carretera de Ripoll a Puigcerdà és obligatòria per a tothom que entra a Ribes. Si hi passeu amb el cotxe, reduïu la velocitat i abaixeu les finestres: la flaire de menjar us farà aturar. Us ho prometem.
cuina catalana, menjars preparats, ribes de freser, ve de gust,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>