Soc dels que em queixo o dels que promoc el canvi?

Si hi ha un moment de l’any que requereix de revisió de rutines, més que la nit de Cap d’Any, diria que és l’equinocci de tardor. La natura sencera es prepara i canvia les maneres de fer i presentar-se al món per tal de sobreviure a l’hivern. Trobo que hi ha quelcom poètic en la mort de l’estiu i l’oportunitat que ens brinda la tardor per a renéixer. On tinguem posada la mirada ens donarà moltes pistes sobre com serà el nostre hivern a nivell intern.

La tardor crida la introspecció. La nostàlgia dels dies llargs, l’expansió i la disbauxa fa que ara les nostres espatlles puguin sentir-se més pesades, sentir-nos cansats, dispersos o fins i tot enfadats. Trobar moments al dia o a la setmana per a practicar la pausa conscient i mirar què ens fa falta és clau per a redirigir les nostres accions i adaptar-les a la nova estació.

Una manera de connectar amb el que ens passa als humans a nivell intern és sortir a passejar i contemplar la natura. Oren Lyons, cap dels nadius americans i defensor dels drets dels indígenes deia: «El medi ambient no és aquí. El medi ambient no és allà. Tu ets el medi ambient». És innegable que formem part de la terra, encara que en ocasions ens puguem sentir desconnectats d’ella. Treballar-la o mantenir un vincle amb ella ens connecta a aquesta ciclicitat.

La tardor crida la introspecció. La nostàlgia dels dies llargs, l’expansió i la disbauxa fa que ara les nostres espatlles puguin sentir-se més pesades, sentir-nos cansats, dispersos o fins i tot enfadats.

El fet d’estar a la natura afavoreix el nostre estat present. Ens torna a l’ara i aquí. I això dona aire al nostre cervell per a encaixar i acceptar que els temps canvien. Quan integrem que nosaltres som igual de cíclics que les estacions de l’any, fluïm amb major seguretat a mesura que avancen els dies, perquè internament frenem la inèrcia de les accions passades i ens donem permís per adaptar-les al que som ara.

Deixa’m que et llanci una qüestió: creus de veritat en la possibilitat de canviar les coses que no t’agraden del teu entorn?

Promoure una millora o un canvi en un mateix i en l’entorn ha de respondre sempre a decisions meditades i responsables. Fer que les coses passin, evitant l’actitud passiva d’esperar que algú faci quelcom o que les coses passin per si soles, respon a una habilitat clau: la iniciativa.

La tardor tendeix a llanguir els nostres estats d’ànims passius. Però, soc capaç d’identificar les possibilitats de canvi? Soc dels que em limito a constatar les carències o defectes que veig a l’entorn o em poso a fer coses per a millorar-lo? I no parlo de canviar el món, sinó de l’entorn a petita escala com pot ser a casa, a la feina, al lloc d’estudis…

Promoure una millora o un canvi en un mateix i en l’entorn ha de respondre sempre a decisions meditades i responsables.

La iniciativa sol anar lligada a una emoció que ens empeny a iniciar les accions: l’alegria. L’alegria de saber que allò que faig té un sentit per a mi. De sentir-me vàlida per allò que faig. De veure’m capaç de realitzar-ho. De reconèixer-me prioritzant el que és important per a mi. D’aprendre de mi mateixa. De fer les coses de mi cap a mi. De compartir. De generar un impacte positiu en els altres. De veure feliços els meus. De sentir-me en plenitud i completa. D’entusiasmar-me amb les noves idees. De conèixer noves persones i escoltar nous punts de vista. De veure el cantó positiu de cada situació. De saber-me segura de mi mateixa perquè l’experiència m’ha demostrat raons per a ser-ho. De conèixer-me cada dia i estar orgullosa de qui soc i en qui em converteixo any rere any. De prendre decisions alineades amb qui soc. L’alegria d’entendre per a què faig el que faig.

Hi ha moltes maneres d’avançar per la vida a nivell personal i professional, tantes com persones. La diferència entre el dia que et sents amb iniciativa i aquell en el que et creus que no pots més rau en com et sents. La capacitat d’avançar la mantens intacta, recorda-ho. Tens un poder interior excel·lent.

De la mateixa manera que endrecem la roba d’estiu, endreçar els nostres estats d’ànim a la tardor és clau per a impulsar els canvis necessaris amb energia, per a tot el que pugui venir en el camí personal que cada un de nosaltres llaurem. Aprofita l’ocasió connectant amb tot allò que et fa estar viu.

 

 

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>