Suggeriments, trucs i sorpreses (251)

Atencions personals

Podeu fer plastilina vosaltres mateixos. Agafeu quatre tasses de farina, una tassa d’aigua una tassa i mitja de sal i un parell de cullerades d’oli. Amasseu-ho tot bé fins que quedi consciència de plastilina. Per a donar-li color, feu servir colorant alimentari. Encara que els nens se la posin a la boca, no passarà res.

 

Bellesa

Si no teniu líquid per a llevar l’esmalt de les ungles, podeu fer servir un retolador. Passeu-lo sobre l’ungla i veureu el resultat.

 

Cuina

Perquè no vagin insectes a l’arròs, poseu-hi una fulla de llorer.

Podeu tallar la col amb una tassa metàl·lica. És una manera eficaç de tallar-la més ràpidament que no pas amb un ganivet.

Perquè no s’enganxi la mel a la cullera, poseu-hi una mica d’oli d’oliva.

Si us costa de pelar els alls, poseu-los dins d’aigua durant deu minuts. La pell sortirà sola.

Alguna vegada els pots de vidre agafen mala olor i sembla que ni rentant-los no se’n va. Poseu-hi diaris a dins durant deu minuts.

Suposo que la majoria de vosaltres ja sabeu que agafant una palleta per beure i posant-la per la punta d’una maduixa es pot treure la fulla verda amb facilitat.

Si us agrada la dieta vegetariana, sabreu que hi ha molts de productes que són molt cars. Doncs per a fer seitan vosaltres mateixos i estalviar-vos diners, heu d’agafar 1/3 de tassa d’aigua i 2/3 de farina. Amasseu-ho i poseu la massa dins d’aigua durant 4-8 hores. Amb aquest senzill procediment ja podreu gaudir d’un seitan bo i econòmic.

En cas d’haver comprat alvocats que encara no són madurs, poseu-los dins d’una bossa de paper amb farina i deixeu-los reposar 24 hores. Després tindreu alvocats a punt de menjar.

 

Estalvis

Per a no haver de dur els ganivets a esmolar, passeu-los pel fons de fora d’una tassa de ceràmica tot fent un moviment de vaivé. I per a esmolar les tisores, agafeu una ampolla de vidre i feu com si li volguéssiu tallar el coll. Aquest moviment fa que s’esmolin les tisores.

Per a conservar les llimones durant molt de temps hi ha dues possibilitats. La primera és posar-les dins d’una carmanyola amb aigua o dins d’una bossa hermètica. Recordeu d’aprofitar la pell ratllant-la abans de fer llimonada. Una vegada fet, es pot guardar al congelador per a fer pastissos i altres postres. I perquè no es faci tot una bola, congeleu primer la llimona ratllada en un plat pla i després guardeu-la en un recipient al congelador.

 

Neteja

Per a netejar coure utilitzeu una barreja de sal i vinagre. Després, esbandiu la peça i poliu-la amb un drap suau.

Molts d’estris de plàstic vells es poden recuperar posant-hi aigua, bicarbonat i vinagre. Deixeu-hi la mescla una bona estona i veureu el resultat. Esbandiu-los bé.

La mala olor a la nevera també es pot solucionar amb paper de diari mullats. Deixeu-los-hi una hora i la mala olor haurà desaparegut.

Les paelles es poden netejar molt eficaçment amb mitja llimona i sal. Fregueu-les bé i esbandiu la paella amb aigua tèbia.

És possible fer la neteja d’aixetes amb vinagre. Poseu el vinagre directament sobre les aixetes i deixar-ho reposar durant una hora. Després, netegeu-les bé amb una esponja amb sabó. Esbandiu-les bé.

Si voleu evitar l’entrada d’insectes (mosques, mosquits, formigues…) poseu recipients amb mitja part de vinagre per mitja d’aigua. Això evitarà que entrin aquestes cuques tan desagradables. Posar pell de llimona al darrere de les portes també funciona.
Si voleu que el vostre bany faci molt bona olor, poseu-hi una poma tallada per la meitat. No us puc dir per què té aquest resultat, però funciona.

Per a tenir unes cartes de joc ben netes poseu-les dins d’una bossa de plàstic amb farina. Remogueu-les bé i veureu com tota la brutícia desapareixerà.

Si teniu problemes de formigues i podeu veure quin camí segueixen, poseu una mica de farina on han fet el camí. Això trenca la seva trajectòria i desapareixen.

Recordeu que aquests dies amb tota la problemàtica de la Covid-19, és importat mantenir les coses desinfectades, i això inclou joguines. La majoria d’ells es poden netejar dins de la rentadora amb un programa d’aigua freda i unes gotes de lleixiu.

 

Ordre

Poseu un clip de paper al final de la cinta adhesiva per tal que no s’enganxi.

sorpreses, trucs,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>