Suggeriments, trucs i sorpreses (227)

Estalvis

Guardeu les peles de plàtans. Us indico algunes de les utilitats que tenen les peles de plàtans. Fregueu suaument la part de dins de la pela sobre les dents per aconseguir aclarir-les de manera natural. 

Passeu la pela per sabates, bosses, etc. de cuir i després fregueu-ho amb un drap suau. En cas de picades d’insectes, irritacions i erupcions en la pel, l’aplicació de la pela de plàtan suavitza el picor ràpidament. Si es tracta d’una berruga, aplicant un tros de la pela de plàtan a la nit (fixant-la amb un esparadrap) durant una setmana solucionarà el problema. Els enzims de la pela ajuden a fer desaparèixer les berrugues i n’eviten l’aparició de noves. Funcionen molt bé com a adob posant trossos de pela en una regadora i cobrir-la amb aigua. Canviar-la regularment.

 

Salut

Remei casolà per a refredats. Qui més qui menys durant els mesos freds pateix algun tipus de refredat. Un remei de l’àvia senzill i efectiu és agafar unes tres cebes i bullir-les amb un litre d’aigua. Quan estan ben toves, colar l’aigua i posar-la dins d’una ampolla o gerra de vidre. Com a mínim tres vegades al dia agafar una tassa d’aquesta aigua i escalfar-la molt. Quan està calenta, afegir una cullera sopera de mel i el suc d’una llimona. La ceba conté penicil·lina natural, per això està molt indicada per persones amb al·lèrgia a tal medicament.

Cuina 

Verdures al forn. És una manera esplèndida de fer verdures. Es tracta de tallar la verdura en daus on la mida la determina el temps de cocció. Tingueu en compte que l’albergínia, el bròquil, les pastanagues, la carbassa, la remolatxa, el moniato, els espàrrecs i les patates són els que més temps necessiten. Feu daus més petits i després poseu-les en un bol amb oli d’oliva (no us passeu!), sal, pebre i qualsevol altre espècie que us vingui de gust. Aboqueu tot sobre una safata del forn i feu-les a 180ºC. Aneu vigilant més o menys cada 10 minuts. Veureu que bona que surt!

 

Taques

Cafè. Primer mulleu la roba. Després fregueu-la amb parts iguals d’alcohol i vinagre blanc. Esbandiu bé. 

Vi negre. 1. Absorbiu tant de vi com possible amb un tros de paper de cuina. 2. No fregueu la taca! 3 Apliqueu un dels següents remeis: sal (apliqueu literalment sobre la taca, deixeu eixugar, renteu amb aigua freda i detergent/bicarbonat) o sifó (apliqueu sobre la taca i deixeu-ho fins el dia següent. Renteu com indicat abans). 

Sang. Normalment un drap mullat amb aigua i aigua oxigenada soluciona el problema, però aneu amb compte, perquè si deixeu l’aigua oxigenada massa temps pot causar una decoloració. 

Xiclet. Suposo que gairebé tothom ja sap la manera de treure xiclets enganxats a la roba: és simplement passar un glaçó sobre el xiclet i així es deixa treure fàcilment. 

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>