Suggeriments, trucs i sorpreses (239)

Neteja

No sé si el fet de que el temps ha estat benigne m’ha contagiat i m’ha fet venir ganes de netejar i posar ordre. Si teniu la sort de ser propietaris d’alguna pintura antiga, la millor manera de netejar-la és amb una patata crua tallada per la meitat. Veureu com aquest simple truc ajuda a restaurar els colors. Si heu guardat roba de taula o de llit i aquesta ha agafat un color groguenc, això es pot solucionar «bullint-la» amb rodanxes de llimona. Feu-ho durant més o menys un quart d’hora i després renteu-la normalment. Una manera eficaç de netejar les ulleres i pantalles de telèfons mòbils o ordinadors és amb alcohol de farmàcia i aigua o vodka i aigua. Recordeu que el vodka també és útil en cas de sabates que fan mala olor.

 

Ordre

No intenteu seguir exemples que es veuen a les revistes de decoració interior. Recordeu que totes aquestes fotos s’han fet de cara a la revista. Agafeu el costum de posar ordre a les prestatges obertes periòdicament. Tenir desordre dona una impressió negativa a tothom. Intenteu tenir unes cistelles petites a l’entrada per posar els mòbils, claus, moneders, etc. Aneu netejant i posant ordre sobre la marxa. Així és molt més fàcil mantenir l’ordre. L’ordre és com tot: si s’intenta que les coses no s’amunteguin serà més agradable per a tots.

Plantes

La majoria de les persones reguen les seves plantes en excés. «Menys és més», les plantes ho agrairan. Intenteu mantenir la temperatura estable. Per a plantes interiors no és necessari utilitzar fertilitzant. Si de totes maneres utilitzeu fertilitzant, feu-ho diluït amb aigua. Recordeu també que les plantes responen positivament si se’ls hi canvien la terra. A les meves plantes els hi canto.

 

Salut

Si teniu mareig, una excel·lent manera de superar el mal estar és anar xuclant llesques fines de gingebre fresc. Per blaus podeu utilitzant julivert amb glaçons. Jo sempre miro de tenir glaçons amb aigua i julivert al congelador. Va molt bé, especialment si hi ha nens.

 

Estalvis

Per a aconseguir estalviar d’una manera eficaç per començar és important apuntar totes les despeses, absolutament totes. Intenteu fer un programa d’estalvis. Si teniu alguna cosa especial que voldríeu tenir és més fàcil estalviar. Feu de l’estalvi un projecte de família. Si tots van la mateixa direcció aconseguir una fita és molt més fàcil. D’aquesta manera els fills aprenen des de joves a ser més responsables.

 

Mascotes

Si teniu un gat que grata els vostres mobles, una manera de dissuadir-lo es barrejar 250 ml d’aigua, ¼ cullereta de canyella i ¼ cullereta de pebre de caiena. Poseu tot dins d’una ampolla amb un dispersor i proveu-ho en un lloc no molt visible dels vostres mobles per assegurar-vos que no taca. Els gats odien l’olor i no el volen a les potes. S’ha de repetir cada pocs dies. Ja trobaran un altre lloc on gratar.

Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>