Suggeriments, trucs i sorpreses (252)

Cuina

Per tal d’evitar carn resseca a la barbacoa, estrenyeu-la amb el dit i poseu-hi un glaçó a sobre. Parlant de barbacoes, una manera fàcil d’encendre-les és amb una ouera de cartó. Si voleu carn fumada, poseu petits pals en una llauna, enceneu-la, punxeu el paper d’alumini que el tapa i poseu-ho tot plegat a sota de la graella. Si voleu fer blat de moro fresc, poseu-lo al microones uns minuts. Després feu servir una forquilla per a llevar-ne els grans.

 

Neteja

Moltes vegades us he parlat de l’ús de l’aigua oxigenada. M’agradaria fer-vos memòria d’algunes coses per a les que és útil. Posant una tassa dins de l’aigua per a fregar el terra ajuda a netejar-lo i desinfectar-lo. En el cas d’àcars, es poden eliminar barrejant el 75% d’aigua i el 25% d’aigua oxigenada i posant-ho tot en una ampolla d’esprai. Quan hi ha floridura a les rajoles del bany, es pot fer servir l’aigua oxigenada directament sobre la part afectada. I la nevera deixa de fer mala olor si es fa servir mitja part d’aigua mineral per mitja d’oxigenada.

 

Consells pràctics

Si voleu evitar que els alls s’enganxin al ratllador, poseu-hi una bossa de plàstic per sobre i després ratlleu-los.

 

Ordre

No deixeu que les coses s’acumulin. És fàcil situar paneres petites o capses decoratives a l’entrada per a dipositar coses com claus, telèfon, etc. Això mantindrà l’ordre. Recordeu que, com més desordre es vegi, més atabalats estareu. Si heu d’ordenar papers, guardar roba o cosir alguna cosa, val més que no ho feu tot de cop. Poc a poc i bona lletra. També és important desfer-vos de tots els trastos superflus: això ajudarà a facilitar l’ordre i no haver de lluitar amb una casa massa plena.

 

Plantes

Recordeu que és pitjor donar massa aigua a les plantes que no pas massa poca. També és important no moure-les sovint, creixen millor si es deixen en un mateix lloc. Per a fer un fertilitzant casolà, poseu closques d’ou en un recipient amb aigua i després d’una setmana, regueu les plantes amb aquesta aigua de tant en tant.

 

Salut

Recordeu els següents consells per a una vida sana: mengeu aliments variats. Baseu la vostra dieta en aliments rics en carbohidrats. Substituïu grassos saturats per grassos no saturats. Gaudiu de molta fruita i verdura. Reduïu la ingesta de sal i de sucre. Mengeu amb regularitat i controleu el volum de la porció. Beveu molts  líquids. Manteniu un bon pes corporal. Moveu-vos i convertiu això en costum. Comenceu ja i canvieu poc a poc. Sort!

 

Estalvis

Quan estigueu a punt de comprar un objecte nou, reflexioneu un parell de dies a veure si realment us fa falta. Per a contrarestar totes les despeses que teniu, feu una llista detallada amb totes les despeses i intenteu veure on gasteu massa. Feu que el fet d’estalviar sigui part de la rutina normal quotidiana vostra. Recordeu que és important apagar els aparells de casa: el televisor, l’ordinador, els llums o la ràdio s’haurien de desendollar per a estalviar electricitat.

 

Bellesa

Una regla d’or del maquillatge és no anar mai al llit sense llevar-vos-el. Si no teniu res per a fer-ho, simplement poseu una mica d’oli d’oliva en un cotó fluix. És una manera excel·lent de procedir. No prengueu mai el sol sense aplicar-vos la protecció adequada. Per a fomentar la natural bellesa del cos, feu exercici regularment: ja veureu com fins i tot la cara llueix salut. És important dormir un mínim de vuit hores per a descansar correctament. També recordeu d’aplicar mel a la cara, deixar-la uns minuts i després esbandir-vos-la amb aigua tèbia. I finalment no us oblideu d’hidratar-vos: per a la pell és d’extrema importància.

 

Animals de companyia

Recordeu que és molt dolent que un gos mengi xocolata. Recordeu no donar-li’n mai. En el cas de voler treure pèl de gos o gat dels mobles, és fàcil si feu servir guants de goma. El pèl s’hi adhereix amb tota facilitat. Si el vostre animal té un petit accent a sobre de la catifa, poseu-hi bicarbonat i deixeu que actuï una mitja hora. Seguidament passeu-hi l’aspiradora. També haurà marxat la mala olor. Per a fer un desodorant casolà per a la catifa, simplement poseu vinagre blanc dins d’una ampolla polvoritzadora i obriu les finestres quan ho feu servir. En pocs minuts gaudireu d’un ambient fresc.

 

Taques

Recordeu que l’aigua oxigenada treu taques de vi, però només en roba blanca.

sorpreses, trucs,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>