Suggeriments, trucs i sorpreses (253)

Bon dia a tots! D’ara endavant cada mes em dedicaré a compartir una recepta amb vosaltres. Intentaré que sigui adequada per a la temporada.

 

Recepta

Crema de carabassó, pastanaga i patates

Ingredients: 2 carabassons, 6 pastanagues, 2 patates, 1 ceba, 2 grans d’all, aigua, llet o crema de llet, 4 formatgets, sal i pebre.
Preparació: peleu i talleu els carabassons, pastanagues, patates, cebes i alls. Salpebreu-ho i cobriu-ho tot amb aigua. Poseu-ho a coure durant mitja hora. En acabar, tritureu-ho amb l’ajuda d’una liquadora. Poseu-hi els formatgets i la llet o la crema de llet i torneu-ho a triturar tot fins a aconseguir la textura desitjada. Podeu menjar-vos la crema freda o calenta. I, si us ve de gust, podeu posar-hi uns crostonets.

 

Cuina

És molt important tenir ordre a la cuina. Per exemple, els taps dels recipients de plàstic tenen tendència a causar molt de desordre. Poseu-los dins d’un recipient de plàstic suficientment gran com per a acomodar-los tots. Un altre punt de desgavell són els estris de cuina. Si els poseu dins d’unes gerres podreu mantenir l’ordre i en facilitareu el seu ús.

 

Neteja

Per a resoldre els problemes dels àcars, utilitzeu una barreja al 50% d’aigua oxigenada i aigua mineral i polvoritzeu les àrees afectades. Amb aquesta mateixa barreja també podeu netejar miralls.

 

Ordre

Si al treure els llençols o les tovalloles de l’armari veieu que tot us cau a sobre, hi ha una manera ben senzilla que ho evitarà: enrotlleu els llençols i poseu les fundes dels coixins entremig. Si feu el mateix amb les tovalloles veureu que, quan estireu una peça, les altres us quedaran a lloc. Per mantenir l’ordre dins d’un calaix és molt recomanable que col·loqueu capses de cartó i que ho poseu tot a dins (mitjons, roba interior…). La majoria de nosaltres desem roba que ja no ens serveix. Hi ha una manera fàcil de desfer-vos-en: poseu els penjadors dins dels vostres armaris encarats cap a la mateixa direcció, cap enrere o cap endavant. Quan us poseu una peça i la torneu a l’armari, un cop rentada, gireu el penjador cap a l’altra banda. Al cap d’uns mesos, repasseu quants de penjadors encara no s’han girat i podreu decidir de quina roba us heu de desfer.

 

https://latira.cat/wp-content/uploads/2020/10/pexels-kaboompics-com-6256.jpg

Plantes

Si voleu donar brillantor a les fulles de les vostres plantes, fregueu-les amb la pela d’un plàtan. Després de fer–ho passeu-hi un drap suau.

 

Salut

Ja sé que hem parlat molt d’aigua oxigenada, i en seguirem parlant. Ja us he dit que en cas de fongs, si feu una solució d’aigua oxigenada i de mineral al 50% podreu netejar les àrees afectades. L’aigua oxigenada també és bona per a la higiene bucal. Poseu-ne una culleradeta dins d’un got d’aigua tèbia i feu glops per a aconseguir-ho.

 

Estalvis

Estalviar diners a casa no és tan complicat com sembla. Es tracta de canviar els nostres hàbits per a reduir les factures, i al mateix temps, contribuir a un món més sostenible. És important tenir els electrodomèstics adequats. També és adequat canviar les bombetes convencionals per bombetes led.

Fer un bon ús del menjar que sobra també comporta l’estalvi de diners. Inventeu-vos maneres de fer menjars originals amb les restes de menjar que us sobra. Recordeu també d’utilitzar bosses de roba per a comprar: ajudareu el medi ambient i estalviareu diners.

Una cosa que influeix molt la vostra economia és el fet de reciclar. Amb pots i recipients de plàstic reciclats podem estalviar molt!

Un altre hàbit dolent que tenim i que fa ressentir l’economia és el mal ús de l’aigua. Si deixeu l’aixeta oberta mentre us renteu les dents o us dutxeu durant molta estona suposa una pèrdua d’aigua important, un augment en la factura i un perjudici per al medi ambient. Quan dic dutxes ja ni menciono banys: això sí que és un veritable malbaratament!

Tingueu en compte que una temperatura moderada de casa vostra també estalvia molts de diners.

 

Animals de companyia

La leishmaniosi és una malaltia greu que pot afectar gossos de totes les edats. El causant és un paràsit, la leishmània, que es transmet per la pessigada d’un insecte, el flebòtom. La prevenció és la clau per a evitar el contagi, ja sigui evitant les possibles pessigades o reforçant el sistema immunològic del vostre ca per a lluitar contra el paràsit.

Parlant d’animals, si teniu un problema amb mosques o mosquits, podeu provar de clavar cinc claus d’olor en un gra d’all. Posant-lo dins d’un platet petit i situant-lo on hi ha els insectes, veureu com aquests se’n van.

sorpreses, trucs,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>