Suggeriments, trucs i sorpreses (255)

Com que som davant de les festes de Nadal, i malgrat les circumstàncies adverses, em centraré en consells per a fer una mica més fàcil la vostra vida a la cuina. Són consells que us seran útils durant tot l’any.

Cuina

Ja sé que hem parlat molts de cops sobre la conservació dels alvocats, però recordeu que una manera molt senzilla de fer-ho és posant suc de llimona a sobre de l’alvocat obert.

Si ja esteu pensant a cuinar per a Nadal, recordeu que una manera fàcil de pelar els alls és posar-los dins d’un pot de vidre i sacsejar-lo amb força. Dona resultats molt ràpid!

Per a pelar els préssecs fàcilment, simplement escaldeu-los vint segons i tot seguit remulleu-los amb aigua freda. Es pelaran sense cap problema.
Una manera molt senzilla de llevar les fulles de julivert de la tija és utilitzar un colador amb forats grossos i passar la tija per un d’aquests forats. Les fulles quedaran dins del colador.

Suposo que més d’un de vosaltres fa ous farcits. Si voleu pelar-los amb facilitat, poseu-los dins d’un pot de vidre amb aigua i sacsegeu-lo amb força. Veureu amb quina rapidesa en podreu llevar la pela.

Podeu fer servir el microones per a pelar tomàquets. Si feu un tall en forma de creu al peduncle i el poseu al microones no més de dotze segons, veureu com us facilitarà la tasca de pelar-lo.

Si necessiteu una mica de suc de llimona sense tudar-la, claveu-li un escuradents i així en sortirà el suc sense fer-la malbé. Si necessiteu més quantitat, claveu una palleta per a beure que sigui prou forta.

Pelar els alls pot ser una tasca senzilla si els poseu en un pot de vidre i el sacsegeu amb força

Receptes

I ara, unes receptes fàcils i ràpides per a aquestes festes.

Uns panets ràpids fets amb el motlle de les magdalenes

Necessitareu 250 g de farina, una cullereta de llevat en pols, 5 g de llevat fresc (el podeu comprar en petites porcions a la secció de lactis), 175 ml d’aigua, dues cullerades d’oli vegetal i una culleradeta de sal. Primer de tot preescalfeu el forn a 200ºC. Tot seguit poseu el llevat fresc en aigua i dissoleu-lo. Barregeu els ingredients secs i mescleu-los amb l’aigua. Treballeu la pasta fins que sigui una massa. Tot seguit, poseu-la al motlle de les magdalenes i enforneu-ho a 200ºC durant uns vint minuts.

Galetes senzilles

Per a una trentena de galetes (dos rotllos de 15 peces) necessitareu 200 g de farina, 125 g de mantega, 80 g de sucre, 20 g de midó de blat de moro, mitja culleradeta de bicarbonat, mitja culleradeta de llevat en pols i 40-60 g de fruita seca picada. Barregeu bé la mantega a temperatura ambient i afegiu-hi tots els ingredients. Quan hàgiu format una pasta manejable feu-ne dos rotlles i poseu-los al frigorífic un parell d’hores. Després traieu-los i talleu los a llesques d’un centímetre i col·loqueu-les en una safata de forn folrada amb paper vegetal. Deixeu una distància suficient entre galeta i galeta perquè quan s’enfornen es fan una mica més grosses. Poseu la safata al forn prèviament preescalfat a 180ºC uns 15-17 minuts. Si voleu guardar-les, feu-ho en pots ben tancats perquè no s’estovin.

Un pastís infal·lible

Necessitareu dues tasses de farina, mitja d’oli vegetal, una de sucre, una d’aigua, una culleradeta de bicarbonat o un sobre de llevat en pols, sis cullerades de suc de llimona i un motlle d’aproximadament 25 cm de diàmetre. Fregueu-lo amb oli i farina perquè no s’enganxi. Mescleu primer la farina, el sucre i el bicarbonat o llevat. Afegiu-hi la resta d’ingredients i barregeu-ho tot bé fins a aconseguir una massa. Aboqueu-la en un motlle i enforneu-la a 180ºC durant aproximadament tres quarts d’hora. Punxeu la massa amb una agulla o amb un escuradents: si surt sec, el pastís és a punt.

 

Neteja

També és ver que hem parlat molt del suc de llimona. Serveix per a moltes coses! Una d’elles és quan en posem al rentaplats. Proveu-ho i comproveu quin resultat! De la mateixa manera que en fem servir per al rentaplats, proveu-ho també amb la màquina de rentar. Si feu servir mitja llimona amb sal, aconseguireu unes taules de fusta per a tallar netes com una patena i ben desinfectades. Si el vostre frigorífic fa mala olor, podeu resoldre el problema posant suc de llimona en uns platets a cada prestatge.Per a evitar que entrin insectes a ca nostra, poseu llesques de llimona dins de paper de cuina i col·loqueu-los als racons on hi ha les portes i els ampits de les finestres.

llar, suggeriments, trucs,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>