Suggeriments, trucs i sorpreses (246)

Salut

Qui més, qui menys ha patit de depressió alguna vegada. Sigui dit, de pas, que que l’actual situació política tampoc no contribueix a una tranquil·litat de ment. Suposo que haureu provat tot tipus d’infusions, píndoles, vídeos, etc. i no hi ha manera de sortir del pou. Doncs hi ha un remei natural per  a la depressió en qüestió: el nom és triptòfan, un aminoàcid essencial per a la nutrició humana. Es troba en aliments com la carn, el formatge, la llet, els ous, les llegums, les ametlles, els cereals integrals, els dàtils, la xocolata o la civada. Tot i que encara que molts aliments en contenen, a vegades la dosi que ingerim no és suficient per al nostre cos. En aquest punt hem de recórrer als suplements vitamínics que podem comprar en farmàcies. L’explicació dels beneficis del triptòfan és que està relacionat amb la producció de serotonina, la substància natural que regula les sensacions de benestar, plaer, alegria i son. Així, quan els nivells de triptòfan en plasma són baixos, també ho són els de serotonina. La conseqüència és no tan sols estrès i ansietat, més no tristesa, irritabilitat, depressió o possiblement també insomni. De totes maneres, si realment la situació no millora, recordeu anar al metge.

Neteja

Netejar i desinfectar la cuina, el bany, el marbre o el safareig es pot fer sense haver d’emprar lleixiu ni d’altres productes químics, deixant a més una agradable olor de llimona o de qualsevol altre oli essencial. Recordeu que es recomana de no utilitzar oli essencial de llimona durant l’embaràs. En primer lloc, poseu 500 ml de vinagre blanc en un polvoritzador amb un embut. Afegiu-hi deu gotes d’oli essencial de llimona o l’aroma de qualsevol cosa que us agradi i barregeu-ho bé. Espolvoreu les superfícies que cal desinfectar, deixeu-ho reposar uns minuts i passeu-hi un drap suau.

Bellesa

Segurament no sou conscients de la enorme utilitat que té el vinagre de sidra de cara a la bellesa. Tot seguit us donaré uns suggeriments.

Aclarir el cabell i el cuir cabellut. Si el cabell té un aspecte apagat, poseu mitja tassa de vinagre i quatre tasses d’aigua, barregeu tot i poseu-ho per sobre del cabell rentat. Deixeu-ho uns minuts i esbandiu. Veureu la diferència.

Lluentor del cabell. Si voleu que el vostre cabell lluï, poseu una cullerada de vinagre de sidra amb una tassa d’aigua en un polvoritzador i espolvoreu el vostre cabell després de la dutxa.

Relaxar els peus cansats. Poseu quantitats iguals de vinagre de sidra en un recipient i deixeu els peus en remull durant uns vint minuts. Tonifica la pell.

Psoriasi. Persones que pateixen de psoriasi diuen que el vinagre de sidra els redueix la inflamació i irritació. Poseu una cullereta de vinagre de sidra dins d’una tassa d’aigua i apliqueu la barreja amb una mica de cotó fluix. No fa falta esbandir-ho. Podeu utilitzar el mateix sistema per a l’acne.

llar, suggeriments, trucs,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>