Suggeriments, trucs i sorpreses (247)

Atencions personals

Solucionar un llit fred. Si poseu una manta ben calenta sota el llençol que cobreix el matalàs veureu com, sobretot a l’hivern, el llit ja no està tan fred.

Bellesa

Un consell per a uns cabells sans és col·locar un tros de sabil (àloe vera) liquat dins del vostre xampú habitual. També fa fugir els polls.

Si teniu problemes de caspa, poseu suc de llimona al xampú.

En cas que tingueu els cabells cremats, renteu-vos-els de manera normal i després barregeu una mica de tomàquet espremut al xampú habitual. Deixeu-lo actuar un quart d’hora i esbandiu-vos-el. Veureu quin bon resultat.

Consells útils

Si una taula torna a anar coixa, col·loqueu una mica de pa sota la pota que té problemes. Ja veureu que ràpidament se soluciona el problema.

Cuina

Si la vostra nevera fa una olor desagradable, proveu de posar-hi un platet amb un tros de pa dur o restes del marro de cafè. Deixeu-lo actuar durant un parell de dies i elimineu-lo. Renoveu-ho tot i veureu com l’olor ofensiva desapareixerà. Altres opcions són llet amb una rondanxa de llimona, mantenir una ampolla amb aigua sense gas oberta o guardar un bol amb una mica de bicarbonat. L’olor desapareixerà.

En cas de tenir unes tisores amb òxid, fregueu-les amb mitja ceba.

Neteja

Si voleu tenir les catifes com noves, ompliu una cubeta amb aigua tèbia, un raig d’amoníac i el suc d’un cogombre. Després, passeu un drap sobre la catifa amb aquesta preparació i veureu com recull tota la brutícia.

Per a llevar fongs, ompliu una galleda amb uns deu litres d’aigua, dos taps de clor i un grapat de sal. Fregueu-ho bé tot amb una raspa i veureu com els fongs desapareixeran.

En cas de tenir unes joies que aprecieu especialment i les veieu brutes, procediu de la següent manera: ompliu un recipient amb un refresc de cola i poseu-les-hi. Després d’uns vint minuts, traieu-les i passeu-les per aigua. Després, fregueu-les amb un drap suau.

Si voleu desfer-vos de la desagradable olor de tabac, mulleu una esponja amb aigua i deixeu-la reposar tota la nit. El dia següent ja no hi haurà olor de tabac.

Per a netejar acer inoxidable, el millor és fer-ho amb un drap mullat amb ginebra.

Salut

En cas d’una cremada a les mans, feu servir glicerina. No us sortiran ampolles i al mateix temps actua com a humectant. Una altra solució, recomanada per una metge, és una pasta feta barrejant alcohol i bicarbonat. Desapareixerà el dolor i no us deixarà taca. Si la cremada és en una altra part del cos, pressioneu una mica de gel sobre la part afectada, ja sigui amb una bossa de verdura congelada o amb glaçons.

En cas de picades d’abella, apliqueu vinagre de vi a la zona afectada.

llar, suggeriments, trucs,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>