Tabú: el món de la sexualitat i les emocions en la infància

Aquest primer de març arriba, a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll, l’exposició Tabú.

Tabú és una exposició formada per un conjunt d’il·lustracions amb l’objectiu d’informar, prevenir, conscienciar i reflexionar sobre l’abús sexual infantil existent a les nostres llars i al nostre entorn més pròxim. Malauradament, a ca nostra 1 de cada 5 nens ha patit o pateix una situació de violència sexual abans d’arribar a la majoria d’edat.

Cartell de l’exposició ‘Tabú’ a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll

La mostra té per objectiu arribar a famílies, professionals de la salut i de l’educació, empoderar els menors i, sobretot, visibilitzar aquesta pandèmia silenciosa. El projecte que us presentem pretén acostar-nos a aquesta realitat i conscienciar-nos sobre els senyals d’alerta i detecció.

Tabú forma part del primer projecte artístic de l’Associació Reach amb seu a Girona des del 2017. L’exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració altruista de l’Emma Morales Ruiz (Madrid, 1981), que actualment resideix a Irlanda. L’Emma és una artista multidisciplinària que combina la seva feina de veterinària amb la seva passió per la pintura, el disseny i la sensibilitat per transmetre formes i perspectives del dia a dia. La seva mirada capta amb una gran delicadesa la realitat social a través de línies elegants i colors vius. L’Emma és dona, filla i mare. Va decidir col·laborar en aquest projecte des del primer minut. Podeu trobar les seves obres al seu perfil de xarxes socials.

Una de les finalitats de l’Associació Reach és la d’arribar a totes les poblacions de Catalunya. Actualment està formada per sis membres, i compta amb la col·laboració i suport puntual de professionals i voluntaris per a poder tenir una major incidència en menors, professionals i famílies. Reach significa, en anglès, fent camí. L’associació neix com a resposta del procés terapèutic, reparador i de recuperació d’un dels seus membres fundadors i familiars.

Així doncs, us convidem a no perdre l’oportunitat d’acompanyar-nos en aquest viatge. Ajuda’ns a arribar al teu poble! Tabú vol deixar el silenci enrere trencant mites i barreres. Tabú vol continuar fent camí per a la protecció dels Drets de la Infància.

En aquest article hi trobareu més informació.

 

biblioteca lambert mata, exposició, reach, ripoll, tabú,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>