Una botiga centenària

En aquesta ocasió vull fer un petit homenatge a una de les botigues més antigues de Ripoll, que durant molts anys ha vestit la gent de la nostra comarca.

Novetats Moreno és un establiment comercial dedicat a la venda al detall de peces de vestir per a ambdós sexes, gèneres tèxtils en peça i roba de la llar. L’inici de la seva activitat tingué lloc el mes de maig del 1909, ara fa 108 anys. En aquells temps, la botiga estava ubicada a la plaça Llupions de Ripoll i en Ramon Moreno Orra n’era el titular. El negoci el va continuar el seu fill, en Ramón Moreno i Serra, i de la mateixa manera, aquest fou succeït pel seu fill, en Ramon Moreno i Pelfort. Actualment regenta el negoci familiar el fill d’aquest últim i per tant, besnet del fundador, en Josep Moreno i Coderch.

L’establiment sempre ha estat situat a Ripoll, tot i que en diferents emplaçaments. Del local inicial, a la plaça Llupions (actualment plaça Tomàs Raguer) es traslladà al Carrer de Sant Pere. D’allà al carrer Batet (actualment carrer de Mossèn Cinto Verdaguer) i per últim, on encara es troba, a la plaça del General Mola (actualment plaça Gran).

En el seu inici l’establiment es dedicà a la venda de robes en peça, més endavant s’amplià a d’altres activitats dins del mateix camp: la venda al detall de roba ja confeccionada per a home i dona i de roba de llar.

novetats moreno,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>