Una gran família

En aquesta ocasió m’agradaria parlar de què va significar l’arribada del tren a la nostra comarca. I és que no només fou un gran avenç per a la mobilitat i la connexió territorials, sinó que també va suposar la creació d’una gran família: la dels ferroviaris i dels molts de treballadors de l’estació.

La cantina, el quiosc, el carro de begudes, caramels, pipes… Situat a l’andana del centre, el taller de reparació, l’economat, que era un tren supermercat, el qual venia una vegada al mes i els ferroviaris hi podien anar a comprar. El moviment de paqueteries, el tren-correu, amb el qual les cartes anaven amunt i avall; la brigada d’auxili, disposada sempre a sortir just quan algun incident —ja fos neu, pedres a la via o un descarrilament— ho requerís…

Tren aturat al davant de l’estació de Ripoll.

També cal recordar la creació d’una sèrie d’habitatges destinats als ferroviaris i a llurs famílies. De fet, tal i com sabem, enguany se celebren els cinquanta anys de la construcció d’aquests edificis.

Tots aquests i molts més records són els que crearen aquesta gran família. Alguns ripollesos de naixement i d’altres ripollesos vinguts de diferents indrets, però tots units per una missió: la de treballar pel bon ús i funcionament de la nostra estació.

ferrocarril, tren,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>