Una gran família

En aquesta ocasió m’agradaria parlar de què va significar l’arribada del tren a la nostra comarca. I és que no només fou un gran avenç per a la mobilitat i la connexió territorials, sinó que també va suposar la creació d’una gran família: la dels ferroviaris i dels molts de treballadors de l’estació.

La cantina, el quiosc, el carro de begudes, caramels, pipes… Situat a l’andana del centre, el taller de reparació, l’economat, que era un tren supermercat, el qual venia una vegada al mes i els ferroviaris hi podien anar a comprar. El moviment de paqueteries, el tren correu, amb el qual les cartes anaven amunt i avall; la brigada d’auxili, disposada sempre a sortir just quan algun incident —ja fos neu, pedres a la via o un descarrilament— ho requerís…

Tren aturat al davant de l’estació de Ripoll.

També cal recordar la creació d’una sèrie d’habitatges destinats als ferroviaris i a llurs famílies. De fet, tal i com sabem, enguany se celebren els cinquanta anys de la construcció d’aquests edificis.

Tots aquests i molts més records són els que crearen aquesta gran família. Alguns ripollesos de naixement i d’altres ripollesos vinguts de diferents indrets, però tots units per una missió: la de treballar pel bon ús i funcionament de la nostra estació.

L’estat de conservació que presenten avui els hangars del carrer del Progrés és força dolent.

 

ferrocarril, tren,
Publicat el

Comentaris

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>